!-- Google Analytics --> Press "Enter" to skip to content

Gør din mobility-makker intelligent

Som opfølgning på mit første og temmelig begejstrede indlæg vil jeg nu skrive lidt om den app, der hører til Sunu Band. Det er her intelligensen og mulighederne i produktet efter min mening ligger.

Jeg vil indledningsvis sige, at jeg håber, producenten vil gøre mere ud af deres app. For der findes en masse muligheder, som bør udbygges.

Appen findes både til IOS og Android og hentes i de respektive app-butikker præcis som alle mulige andre apps. Søg på SunuApp. Den virker selvfølgelig både med VoiceOver på IOS og med TalkBack på Android. Stort plus for at prioritere begge platforme!

Det er via appen man justerer følsomheden for sonarfunktionen, holder sit Sunu Band opdateret og meget mere.

Det er også her, der kan gives tilbagemeldinger til producenten.

Klokken

Armbåndet har et indbygget ur, der med vibrationsmønstre giver det aktuelle klokkeslæt i timer og minutter. Appen bruges til at holde uret synkroniseret, så du skal sørge for at have appen kørende på din telefon af og til for at uret går rigtigt.

Jeg bruger selv ofte den måde at tjekke tiden på, især fordi jeg kan nøjes med at tjekke minutter i stedet for at skulle tælle vibrationer både for timer og minutter. Jeg kan også nøjes med at spørge på timer. Virkelig smart på den måde at kunne spørge efter en specifik oplysning.

Find vej til interessepunkt

En af de lovende funktioner i appen er “Interessepunkt”. Her kan man få vist vej til et interessepunkt i nærheden. Man kan dog ikke selv definere interessepunkter, så det er de punkter, der er defineret i Google Maps, man bliver præsenteret for. Det ville her være en god tilføjelse, hvis man selv kunne lægge punkter ind såsom ens hjemadresse.

Du skal kalibrere armbåndet, før du kan bruge funktionen. For at undgå en længere tekniksnak, vil jeg beskrive formålet med kalibreringsprocessen som at lære armbåndet, hvad der er op og ned. Her oplevede jeg fin vejledning fra appen.

Gå derefter direkte til funktionen ved at trykke 2 gange på navigationsknappen. Det er knappen, der sidder længst væk fra dig, når du har Sunu Band på håndleddet. Man kan så svirpe fremad eller bagud på pladen på Sunu Band for at bladre imellem de forskellige kategorier. Tryk 2 gange for at vælge en kategori og gentag proceduren for de interessepunkter, der læses op.

Efter at have fulgt vejledningen til at kalibrere armbåndet har jeg brugt funktionen til at finde et par butikker i mit nærområde, jeg ikke vidste eksisterede.

I skrivende stund oplæses trinnene for navigation på engelsk, men en dansk oversættelse skulle være på vej.

Afslutning og et tip

Med Sunu Band får du et armbånd til at udnytte ekkolokalisering til at undgå en del forhindringer på din gangrute. Men du får via den tilhørende app til både IOS og Android også en intelligent mobility-makker, der rummer mange muligheder til navigation.  Funktionen til at finde interessepunkter synes jeg producenten bør udnytte fx til at kunne indskrive egne adresser.  De kunne måske også lægge nogle funktioner fra motionsområdet ind som fx en skridttæller eller en pulsmåler. Find selv på flere.

Tip! Du kan bruge appen til at sætte en alarm. Når alarmen går i gang, sker det ikke med en støjende alarmlyd men derimod blot som diskrete vibrationer på dit håndled gennem armbåndet. Smart hvis man er et sted, hvor der er stille i forvejen.

Giv endelig feedback til producenten. Der er mange steder i appen et punkt, der hedder “vurdér denne funktion”. Den giver mulighed for i et simpelt skrivefelt i klar tekst at give sin mening til kende. Brug denne mulighed! Den er lige ved hånden.

Billede af kvinde med Sunu Band i gang med at bruge SunuApp på sin iPhone.
Billede af kvinde med Sunu Band i gang med at bruge SunuApp på sin iPhone.

3 Comments

 1. Henrik Jensen
  Henrik Jensen 26. juli 2019

  Hej
  Mange tak for indlæget, det lyder meget interesandt, synes jeg.
  Jeg har lige på nuværende tidspunkt et spørgsmål. Vil den også kunne fungere om vinteren? Grunden til midt spørgsmål, er at megen elektronik, fungerer dårligere når det bliver koldt og fugtigt. Vi kunne jo få, rigtig gammeldags vinter igen.

 2. Daniel Gartmann
  Daniel Gartmann 26. juli 2019

  Om Sunu Band kan bruges om vinteren, kan jeg indtil videre kun trække på erfaringer fra en halvkold april og maj her i år. Her var mit største problem, at ærmerne på min vinterjakke let kunne dække for armbåndet og derved forhindre ekkolokaliseringen i at virke. En løsning for mig var at flytte armbåndet tættere på håndleddet. Jeg har ikke prøvet i frostvejr. Måske producenten kan bidrage med oplysninger her?

  Men til gengæld er jeg blevet gjort opmærksom på, at der skam er en skridttæller i appen. Den findes under fanebladet “funktioner” ligesom funktionen “Find interessepunkter. Så tak for det 😎

 3. Johannes M. Nørgaard
  Johannes M. Nørgaard 26. august 2019

  Hej Henrik. (Samt andre læsere)

  Vi har været i kontakt med Mariana fra Sunu Inc. vedr. spørgsmålet om brug i kulde.
  Kort fortalt kan Sunu Band bruges i ned til -25 grader, dog kan batterilevetiden for den enkelte dag godt forkortes hvis man glemmer det udenfor i kulden.

  Jeg har indsat Marianas originale svar herunder:

  “The Sunu Band can stand low temperatures, up to a -25 degrees. What could happen is that if the Sunu Band is exposed to those temperatures for a long time ( let’s say you forget it outside the whole day) the battery might last less time for that day.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *