!-- Google Analytics --> Press "Enter" to skip to content

MyEye 2 er hjælp til os som er ordblinde

Information fra Instrulog A/S: Følgende blog er skrevet af Pernille Efrann som har sin egen blog. Pernille er ordblind og har afprøvet OrCam 2.0. Du kan lære meget mere om Pernille og læse om hendes oplevelser som ordblind på hendes blog, https://www.efrann.dk/.

Dagens blog opslag handler om et nyt redskab af læse hjælpemidler som MyEyes2 har på markedet. Det er lavet til at hjælpe svagt seende men også ordblinde. Jeg har fået nogle dage til at afprøve dette produkt og vise jer hvordan den kan virke og ja så vil jeg lave en konklusion af min oplevelse med dette lille produkt. Så kan du måske gør op med sig selv om det måske kunne vær noget det kunne gør din dagligdag nemmer. 😀

Billede af OrCam MyEye 2.0. Selve OrCam MyEye 2.0 er monteret på højre side af et brillestel.
Billede af OrCam MyEye 2.0. .

Hej Folkens

Sammenarbejde 
Jeg har lavet sammenarbejde med OrCam og jeg har fået lov og afprøve et helt nyt teknisk redskab som forhåbenlig kommer til at hjælpe helt vildt mange ordblinde.

https://www.orcam.com/da/blog/

Det nye sammenarbejde er sammen med OrCam. Sammenarbejdet er simpelthen kun til fordel for jer som læser med og måske er ordblinde. For jeg fik en sød Johannes ud og fortælle mig om deres produkt som de mener kan hjælpe ordblinde i dagligdagen. Så jeg fået lov at låne deres produkt i nogen dage for at teste nogen davlige dage rutiner hvor man måske kunne bruge det og der sikkert mange andre måder man kunne ha brugt det på en jeg li fandt på de dage jeg havet det. men fantasigen sætter ingen granser. så dette er kun til fordel for dig mit ny sammerbejde.

Hvad er OrCam MyEyes2
som OrCam Beskriver ders mission på ders egen hjemmeside så er OrCam som er at udnytte styrken i kunstigt syn ved at indarbejde banebrydende teknologi i en bærbar platform, der forbedrer livet for enkeltpersoner, der er blinde, svagtseende og har læsevanskeligheder.

OrCam blev grundlagt i 2010 af prof. Amnon Shashua og hr. Ziv Aviram, der også er medstiftere af Mobileye, ledende indenfor kollisionsundgåelsessystemer og innovator af førerløse bilsystemer. Den originale OrCam MyEye enhed blev introduceret i 2015 og den næste generation af OrCam MyEye 2.0 blev introduceret i 2017 som er den som jeg skal afprøve.

Johannes fortæller om Orcam MyEyes
Johannes er en af dem man kan møde hvis man bestiller eller bliver bevillget et Orcam. Johannes har nemelig til formål at tage ud hos folk og fortælle om produktet og sætte dem godt ind i hvordan de bruger det. Så de er klædt godt på fra start. det må man sige at Johannes gjorde virkelig godt. det virkelig mange ting sådan lille kamera kan og her kan du se en video hvor Johannses prøver og forklare mig hvordan sådan et kamera virker. 
jeg beklager rigtig meget lys og lyden ikke er så godt.

YouTube video med Pernille og Johannes, hvor Johannes introducerer OrCam 2.0 for Pernille.

Ude og Teste MYEYES2 
jeg fik sat en dag af til afprøve det lille kamera. jeg ville ønsket jeg havde mere tid på trods for jeg fik lov have det en hel uge. men min uge blev lidt hektisk. med hund der blevet syg og nyt arbejde og ja så mit overskud var ikke rigtig til så meget det mega øv når man endelig har sådan stor chance til at afprøve sådan et produkt af i så mange dage. men jeg fik simpelt hen ringet til min fætter som også er ordblilnd for tænkte han måske kunne komme på nogen ideer hvor man ellers kunne bruge MyEYEs2 end hvad jeg først var kommet på. så havet jeg også brug for en til filme. 😀

Min fætter og jeg på Tur med MYEYES2
vi startet med kør op på næstved Biblotek et sted med masser bør masser ord tænkte det var godt sted og starte ud. vi fik afprøvet en masse bøger og ja vi fik faktis testet det lille kammera i forhold til start det op. stopper det. og ikke mindst forskellig sprog. vi mødte en sød biblotikar der oppe som blev helt opslugt i hvad vi lavet pludselig uden vi sport stod hun og gav mig masse bøger i hånden som jeg skulle afprøve. men ellers bemærket vi endleig ikke folk kigget efter os når vi brugte kammerat på biblotektet hvilket endelig var meget rat for bare forde man skal ha hjælpe midel er ikke rat blive overbekloget. se vidioen se hvordan det gik…

YouTube video med Pernille der er ude og teste OrCam 2.0, blandt andet på et bibliotek.

Efter vi hvadet på bibloketet gik vi neden under i kviklig og over i netto for afprøve hvordan den havet det med af aflæse madvar og ders inden hold. det gav måske lidt problemer for lille kammera men som jeg fået afhvide kunne den skanne stregkoder men ikke alle stregkoder var kodet ind i den lille kammera da den som sådan ikke har nogen hukommelse. 
men se li med hvordan gik da vi var ude handle .

YouTube video med Pernille der tester OrCam 2.0 på en indkøbstur.

Min konklusion
jeg kan li så godt sige det som det er jeg kan simpelt hen ikke få armene ned. jeg kan stadig selv huske fra skole computerne som man få til hjælpe midel for ordblinde og de er virkelig noget lort. og de tunge og de langsomme. men orcam er let og enkelt og enormt huritg at andvenne. 
det jeg faktis elsker ved produktet er det ikke skal bruge internet. for at virke det giver virkelig dejlig frihed man ikke kan blive hacket eller holdt øje med som man endelig kan på både mobiler og computer. også vil med den har ingen hukommelse lager har vilket rat indponerne. når det kan så mange ting. og jeg kender ikke så mange produkter som ikke har lager til huske. nu skal pas på det har faktis lille hukommelse til kunne genkende andsigeter. men som johannes forklart mig det så tag den ikke billder den laver prikker genkendelser. vis du nogen sinde set når man progamer spil med personer så punkter af andsigtet som er unikke fra person til peron det er det eneste den huker . så skal man bare trykke og indspil navn på personen så siger det hvem det er til næste gang meget smart til svagt senene. men nok ikke så nødvendig for mig som ordbind så dette testet jeg ikke. det også rat fedt kan læse op fra både papir. computer. vejskilte altås vej navne. dog hvis lys lysskær er for skarpt ber den dig om tag nyt. hvilket også rat smart.. tja jeg rat indponert og jeg ville endelig godt kunne se mig selv bruge sådan en i davligdagen.

Når folkens skriv endelig i kommentar feltet hvad du synyes om det du læst og set om orcam myeys2- jeg vil virkelig gerne vide om jeg er den eneste der rat vild med dette lille produkt. og i er også meget velkommen til kontkte orcam hvis i vil vide mere om produktet de vil meget gerne tag godt i mod jer og svare på alle spøgsmål i kunne ha i forhold til ders produkt. 

One Comment

 1. Boris Holm
  Boris Holm 21. juni 2019

  Ja, OR Cam My Eye. Er et ganske godt produkt.

  Har brugt OR Cam, siden version 1.5. og er rigtig glad for, at version 2.0. Er så kompakt som det er.

  Og jeg syntes det er rart, at kunne sidde med en rigtig bog. Så jeg kan bladre, og have en følelse af at “næsten” at læse selv.

  Men det er jo ikke kun et læse hjælpemiddel, jeg bruger det også til indkøb. Og stregkodegenkendelsen er rigtig fin. Er der noget kameraet ikke genkender. Så kan det lægges ind, så man næsten ikke skal have hjælp ved indkøb. Eneste øv, er når butikkerne flytter rundt på varerne. Det giver visse udfordringer, for os der ikke kan se.

  Jeg har også ladet mine ordblinde elever, låne OR Cam så de kunne få en god læseoplevelse. Så der er blevet slidt godt på det. Og selv om det umiddelbart kan virke lidt skrøbeligt. Så kan det faktisk klare ret meget, hvilket er praktisk. Når en elev glemmer det er på, og lige skal en tur på en trampolin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *