!-- Google Analytics --> Press "Enter" to skip to content

Sunu Band – Et plus på min arm

Jeg har i det sidste halve år været ejer og bruger af det udmærkede hjælpemiddel ”Sunu Band”, hvilket Daniel Gartmann så detaljeret har beskrevet i sit indlæg.

I lighed med Daniel benytter jeg Sunu Band som støtte til min mobility med min hvide stok.

Billede af Sunu Band hvor ultralydssensoren peger opad.
Billede af Sunu Band.

Jeg bor i Fredericia, hvor der i øjeblikket renoveres, udgraves og henstilles alverdens ting og sager på fortovene, så der er rig lejlighed til at få sig nogle skrammer. Her er mit Sunu Band til god hjælp, hvor det med den rette indstilling af afstand giver tydelig respons, når en forhindring nærmer sig.

Jeg bor tæt ved Lillebælt, og mine ture går ofte ad en asfalteret sti langs stranden. Denne sti benyttes også flittigt af cykler, kørestole, hundeluftere og mennesker, der blot går en tur. De stopper ofte op for at nyde udsigten, og dermed forholder de sig helt stille. Før mit Sunu Band skulle jeg færdes med forsigtighed, da det altid helst skal undgås at støde ind i de førnævnte, og heldigvis har jeg ikke haft uheld siden min brug af armbåndet.

Jeg forsøger at udvide brugen af Sunu Band, idet jeg besøger et motionscenter et par gange om ugen. I et motionscenter er der meget trafik mellem redskaberne, store bevægelser omkring vægte osv. Skønt jeg har en ledsager til rådighed, så vil jeg afprøve om Sunu Band – indstillet til kort distance – kan være til hjælp, så jeg mere smidigt kan flytte mig i forhold til de øvrige brugere af centret.

Afslutningsvis et tip

I starten satte jeg armbåndet på håndleddet tæt ved mit armbåndsur. Det havde den ulempe, at ærmet fra min jakke nemt kom til at dække for stedet, hvor Sunu Band udsender og modtager signaler. Nu har jeg flyttet det ned så tæt på hånden som muligt, og det giver faktisk en bedre retningsbestemmelse.

Billede af Sunu Band monteret på håndled som står med den hvide stok i hånden foran en trappe.
Billede af Sunu Band monteret på håndled.

2 Comments

 1. Heidi
  Heidi 21. august 2019

  opfanger sunu band også trapper?

  • Jørn Benny sørensen
   Jørn Benny sørensen 22. august 2019

   Kære Heidi
   Såvidt jeg ved, findes der ingen speciel trappefunktion på Sunu Band.
   Du kan selvfølgelig mærke på håndledet, når du når toppen af en trappe, Da Sunu Band dermed ikke registrerer nogen forhindring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *